La CUP del Vendrell presenta una moció en suport de l'ANC

L’assemblea local de la CUP ha fet arribar als partits de l’equip de govern municipal, una moció en defensa de l’Assemblea Nacional Catalana, la llibertat d’expressió, de manifestació i de reunió.

El text és una resposta a les gravíssimes acusacions realitzades per alguns mitjans de comunicació de l’estat espanyol i la denúncia presentada pel sindicat ultradretà “Manos Limpias”, on demana al fiscal general de l’estat la il·legalització de l’ANC.

El passat 19 de març, el diari El País, per exemple, va publicar una editorial titulada Un golpe de mano en què s’enviava el missatge que l’Assemblea Nacional de Catalunya allò que promou no és res més que un cop d’estat. Així, l’editorial manifesta que l’ANC aupada por el triumfo [en referència a les dues últimes convocatòries de l’11 de setembre] y ensoberbecida por la genuflexa actitud que le dispensó el poder autonómico democràticamente elegido, acaba de dar un salto en el vacío que solo puede acabr mal. Esta organización reclama “la calle” como cosa suya y ya ha aprobado una “hoja de ruta 2014-2015” que constituye el diseño milimétrico de un golpe de mano contra la democracia representativa, a través de la imposición unilateral de una separación del conjunto de Espanya. 

Per la CUP del Vendrell aquestes acusacions persegueixen promoure que la fiscalia o el Tribunal Suprem obrin diligències contra l’ANC per il·legalitzar-la o que ho faci, per exemple, una entitat com “Manos Limpias” a través d’una querella., tal i com finalment ha succeït.

L'associació d'extrema dreta Manos Limpias ha presentat una denúncia al fiscal general de l'estat en què li demana que iniciï el procés d'il·legalització de l'Assemblea Nacional Catalana. També li demana que obri un procediment penal contra l'entitat per un presumpte delicte de proposició a la sedició i un altre per un presumpte delicte de malversació de cabals públics 'en la cooperació conjunta del govern de la Generalitat i l'ANC'. La denúncia es presenta contra la màxima representat de l'Assemblea, Carme Forcadell.

Més enllà d’aquesta incitació, el més greu, però, del posicionament del diari El País és el clima d’opinió que genera al voltant de la convocatòria de la consulta el proper 9 de novembre, perquè la ubica fora de la legitimitat democràtica i la situa directament en l’àmbit del colpisme antidemocràtic. I no només això, sinó que delimita l’imaginari que qualsevol actor polític o social que promogui o defensi la celebració de la consulta es posiciona directament en l’àmbit de la il·legalitat i, per tant, susceptible de patir les conseqüències jurídiques que calgui, ja sigui la il·legalització o l’empresonament.

Per l’assemblea vendrellenca de la CUP l’alternativa contra aquesta actitud passa per treballar, treballar i treballar. Que res no canviï; que l’estratègia política de la por s’estavelli contra la legitimitat democràtica manifestada per la voluntat majoritària del poble de Catalunya perquè sigui consultat sobre el futur polític del país.

La moció demana que el consistori rebutgi les actituds amenaçadores i criminalitzadores contra els moviments polítics i socials que pacíficament i democràticament treballen perquè el 9 de novembre es convoqui una consulta a Catalunya sobre el futur polític del país, així com que es solidaritzi i doni suport a l’ANC.