Presentació del grup de suport de la CUP al Baix Penedès

La CUP - Crida Constituent va presentar la setmana passada el programa plebiscitari de ruptura de la formació de cara als comicis del proper 27 de setembre. Unes eleccions que la Candidatura defineix amb un doble caràcter plebiscitari i constituent, en clau de ruptura democràtica, transformació social i en els compassos del major desafiament democràtic, social i popular a l'Estat Espanyol i al règim del 78.

La llista s’ha conformat a partir d’un procés de primàries obert a tota la població en el qual també s’han tingut en compte la representació territorial i de lluites socials arrelades a la demarcació així com la paritat entre homes i dones candidates. Aquestes han estat les màximes per conformar la llista cremallera que encapçala l’ecologista Sergi Saladié (Vandellòs) seguit de Maria Mestre (Arboç), Jaime Rodríguez (Tarragona), Lu Quintero (Valls) i Ernest Montserrat (Arboç).

En l’actual context, en el qual conflueixen el procés independentista amb urgències socials quotidianes (habitatge, treball, energia, alimentació), la CUP contempla la independència com a instrument per assolir les màximes quotes de sobirania en cadascun dels àmbits socials.

Per assolir-ho, la CUP planteja un programa amb tres eixos: la Ruptura immediata amb l’Estat, la implementació d’un programa d’emergència social i de ruptura amb la Troica, i l’inici d’un procés constituent popular i unilateral. S’aposta per la ruptura democràtica amb el marc jurídic i polític de l'Estat espanyol mitjançant una Declaració Unilateral d'Independència (DUI). Aquesta ha de ser la primera acció del nou Parlament de Catalunya, que ha d'anar seguida de tots els passos necessaris per materialitzar-la.

Al Baix Penedès s’ha reactivat el grup de suport del Baix Penedès amb la CUP que ja es va crear al voltant de les eleccions autonòmiques del 2012, quan la CUP s’hi va presentar per primera vegada. Arrel d’aquelles eleccions es va crear una xarxa de treball de diferents organitzacions i persones a títol individual, que a dia d’avui encara es troba en funcionament i que s’ha reactivat més que mai per donar suport als comicis del proper 27 de setembre.

Dins el grup de suport hi ha les tres assemblees locals de la CUP al Baix Penedès (la del Vendrell, Calafell i l’Arboç), i petits nuclis que han sorgit a diversos municipis com La Bisbal, Llorenç, Cunit i Sant Jaume.

Des d’aquest grup, doncs, es realitzaran diversos actes de campanya a la comarca. El tret de sortida serà aquest dissabte 12 a les 18h des de la Bisbal, amb un acte en el que entre d’altres hi participarà el cap de llista per Tarragona, Sergi Saladié. Els actes seguiran la setmana següent amb el de Llorenç el dimarts 15 a les 20:30h, a L’Arboç el dijous 17 a les 19h davant del cap, i al Vendrell el divendres 18 a les 20h a la Plaça Vella. També es realitzarà un acte central a Calafell on es farà un sopar popular i en el que hi participarà el diputat Quim Arrufat, d’entre altres ponents. L’últim acte serà a Cunit el dimarts 24 a les 20h a la Plaça Catalunya. 

La CUP - Crida Constituent va presentar la setmana passada el programa plebiscitari de ruptura de la formació de cara als comicis del proper 27 de setembre.

Unes eleccions que la Candidatura defineix amb un doble caràcter plebiscitari i constituent, en clau de ruptura democràtica, transformació social i en els compassos del major desafiament democràtic, social i popular a l'Estat Espanyol i al règim del 78.