Notícies de El Vendrell

El pròxim ple municipal, que es celebrarà la setmana vinent, la candidatura unitària Som Poble presentarà una moció de suport als encausats del Cas Expert. Des del Casal Popular Joan Mallofré, realitzarem una xerrada per donar a conèixer el cas. Es farà aquest divendres a partir de les 20.00h, i comptarà amb les intervencions de Juan Arroyo i Pedro Duque, dos dels represaliats, i de Mireia Redondo, membre del grup de suport.

El passat 16 de març de 2015 la Junta de Govern Local de l'Ajuntament del Vendrell aprovava les bases reguladores del procés de selecció per cobrir, amb caràcter interí, una plaça vacant d'interventor/a de fons, mitjançant concurs de mèrits i a principis d'agost una resolució d'alcaldia el declarava desert.

Quan des del grup municipal de Som Poble-CUP-PA vam veure aquesta notícia vam decidir demanar, al servei de Recursos Humans de l'Ajuntament, còpia de l'expedient del procediment per veure com havia anat tot plegat.

El passat 10 d’octubre, es va celebrar la inauguració del Casal Popular Joan Mallofré, del Vendrell. Aquest nou espai, impulsat pel nucli local de la CUP, pretén esdevenir un punt de referència de l’esquerra alternativa del municipi, així com un espai al servei dels moviments socials, les entitats, i totes aquelles persones que vulguin desenvolupar projectes que contribueixin a la millora de la nostra vila o al foment de la ciutadania activa.

 

Som Poble va  presentar una moció en el primer Ple de l’Ajuntament del Vendrell el mes d’octubre a favor dels tres detinguts  el 29 de març del 2012. “ 3 del Vendrell  Absolució”.


Potser  m’esperava  inconscientment alguna reacció negativa d’algunes forces polítiques, però no va ser així, totes van votar a favor de la moció. Vaig quedar molt afectat emocionalment i no vaig aguantar fins al final per donar  les gràcies personalment al Govern i a tots els partits que formen el Ple.

El passat 29 de Setembre l’estat que David Fernàndez ha qualificat encertadament com a “neuròtic, demofòbic, autoritari i inquisitorial” va tornar a actuar. El president Mas va ser cridat juntament amb Ortega I Rigau per anar a declarar davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya pels preparatius de la consulta del 9N , il•legalitzats per l’estat espanyol, imputat pels delictes de desobediència, prevaricació, usurpació de funcions i malversació de fons públics.

Des de Som Poble es va entregar a l'equip de govern una placa franquista per reclamar la retirada de la simbologia feixista del municipi.

 

Després de tres mesos sense sessions, el primer ple ordinari del nou mandat del Vendrell es va dur a terme el passat dijous 1 d'octubre. Tot seguit es mostren les temàtiques més destacades:

 

  • S'ha aprovat l'acollida de refugiats amb tots els vots a favor exepte els tres de Plataforma x Catalunya

 

  • La moció presentada per Som Poble en la qual es dóna suport i es demana davant la Generalitat de Catalunya i la Fiscalia l'absolució dels 3 del Vendrell a estat aprovada per unanimitat

 

En una roda de premsa celebrada aquest dimecres els regidors de Som Poble, Alfredo Valdivielso i Rubén Suan, han lamentat que més de tres mesos després d’haver-se constituït el nou consistori l’equip de govern encara no hagi convocat cap ple ordinari de l’ajuntament vendrellenc.

La CUP - Crida Constituent va presentar la setmana passada el programa plebiscitari de ruptura de la formació de cara als comicis del proper 27 de setembre. Unes eleccions que la Candidatura defineix amb un doble caràcter plebiscitari i constituent, en clau de ruptura democràtica, transformació social i en els compassos del major desafiament democràtic, social i popular a l'Estat Espanyol i al règim del 78.

Aquest dijous, dia 10 de setembre, des de la CUP El Vendrell realitzarem un petit homenatge a la memòria de Pau Casals i Andreu Nin. Entenem que el record d’aquelles persones que han dedicat la seva vida a treballar per la defensa dels drets nacionals i socials del nostre país és fonamental per encarar el futur amb la fermesa i la sensibilitat amb la qual ells lluitaren durant tants anys.

La CUP- Crida Constituent va presentar, el passat 3 de setembre al casal Despertaferro de Reus, els cinc primers candidats de la formació de cara als comicis del proper 27 de setembre. Unes eleccions que la Candidatura defineix amb un doble caràcter plebiscitari i constituent, en clau de ruptura democràtica, transformació social i en els compassos del major desafiament democràtic, social i popular a l'Estat Espanyol i al règim del 78. 

Pàgines